Snögubbe cookies

Roligt pyssel med barn: förvandla salta pinnar till snögubbar

12 styck

Lyckas lätt 45 Minuter

Ett perfekt julpyssel som samlar hela familjen. Alla kan hjälpa till att tillaga dessa småkakor, även de allra minsta. På bara några få steg förvandlar ni salta pinnar till söta snögubbar med hattar. Redo? Då kör vi! Alla får vara med och dekorera! "Den där snögubben har ingen mun!".."vänta, här fattas det en näsa!"..."katastrof! Har morfar ätit upp all fondant?" Hursomhelst, snögubbarna smakar gott - med eller utan näsa.

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Snögubbe cookies

Snögubbe cookies:

1 Förp. salta pinnar
20 g Dr. Oetker Sugar Fondant White
Efter behov Dr. Oetker gelfärger gul
150 g vit choklad
100 g mörk choklad
Efter behov Dr. Oetker Black & Gold strösselmix de svarta pärlorna ska användas
1 Efter behov Dr. Oetker Silver 4-mix använd snöflingorna
Efter behov Dr. Oetker gelfärger röd

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Bryt de salta pinnarna på mitten. Färga fondanten orange med röd och gul gelfärg och använd händerna för att forma 12 morotformade näsor. 

2

Hacka den vita chokladen och smält 2/3 över vattenbad.  Rör ner resten av den vita chokladen så att även den smälter.  Lägg den vita chokladen i en spritspåse. Lägg 5 st salta pinnbitar sida vid sida på ett baklåtspapper och lägg sedan en tvärs över på mitten som brettet på hatten. Upprepa tills du ha 12 st pinnformationer.  Spritsa den vita chokladen över de salta pinnfigurerna så att de fogas samman. Ställ kallt i minst 10 min. 

3

 Hacka den mörka chokladen och smält 2/3 över vattenbad. Rör ner resterande choklad så att även den smälter. Doppa försiktigt snögubbarna i den mörka chokladen så att hela hatten och brettet är täckt i mörk choklad. Låt överflödig choklad droppa av. Placera snögubbarna på ett bakpapper medan chokladen stelnar. Fäst en snöflinga på varje hatt. 

4

   Använd någon droppe av chokladresterna för att limma fast 4-5 svarta strösselpärlor som mun och 2 som ögon. Fäst fondantnäsorna på samma sätt. Ställ snögubbarna kallt tills det är dags att servera. 

Tips

I stället för snögubbar kan du skapa gröna häxor med en spetsig hatt till Halloween. Bryt då salta pinnarna i olika längder för att forma en spetsigare hatt.  Använd då grön fettlöslig livsmedelsfärg för att färga choklad och fondant grön. En svart pärla blir en vårta på näsan och ger häxan den karakteristiska looken. 

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: