COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Vaniljsockerkaka med glasyr

En riktigt praktfull vaniljkaka vackert dekorerad med citronglasyr. Toppa gärna kakan med torkad frukt eller bär och smulad maräng. Foto: Simona Muntean

omkring 12 bitar

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vaniljsockerkaka med glasyr

Ingredienser:

5,5 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
1,5 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
2 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
3 st ägg mellanstora
2 dl mjölk
1 dl creme fraiche
225 g smör smält och avsvalnat

Glasyr:

2 dl florsocker
omkring 1,5 - 2 msk citronsaft

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Smörja och mjöla en sockerkaksform på minst 2 liter och ställ åt sidan.

2

Blanda de torra ingredienserna till smeten i en stor bunke, tillsätt smör, mjölk, ägg och creme fraiche och vispa till en jämn smet.

3

Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 45–50 minuter. Kolla upp kakan de sista 10–15 minuterna så du vet om den är klar. 

4

Låt kakan vila i formen ca 10–15 minuter. Vänd sen upp och ner den på ett serveringsfat och låt den kallna under formen.

5

  Blanda florsocker och citronsaft till glasyren. Ringla glasyren över kakan och garnera eventuellt med torkad frukt, bär och smulad maräng.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten