Vaniljsockerkaka med glasyr

En riktigt praktfull vaniljkaka vackert dekorerad med citronglasyr. Toppa gärna kakan med torkad frukt eller bär och smulad maräng. Foto: Simona Muntean

cirka 12 bitar

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vaniljsockerkaka med glasyr

Ingredienser:

5,5 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
1,5 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
2 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
3 st ägg mellanstora
2 dl mjölk
1 dl creme fraiche
225 g smör smält och avsvalnat

Glasyr:

2 dl florsocker
cirka 1,5 - 2 msk citronsaft

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Smörja och mjöla en sockerkaksform på minst 2 liter och ställ åt sidan.

2

Blanda de torra ingredienserna till smeten i en stor bunke, tillsätt smör, mjölk, ägg och creme fraiche och vispa till en jämn smet.

3

Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 45–50 minuter. Kolla upp kakan de sista 10–15 minuterna så du vet om den är klar. 

4

Låt kakan vila i formen ca 10–15 minuter. Vänd sen upp och ner den på ett serveringsfat och låt den kallna under formen.

5

  Blanda florsocker och citronsaft till glasyren. Ringla glasyren över kakan och garnera eventuellt med torkad frukt, bär och smulad maräng.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: