COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Baking Powder

Gelatinpulver

Gelatin i pulverform för användning i matlagning och till desserter, kokosbollar mm.           

Vårt Gelatinpulver är av animaliskt ursprung (gris). För ett vegetariskt alternativ, se Vegegel
Dosering: 1 tsk gelatinpulver motsvarar 2 blad gelatin och räcker till att stelna ca 1 dl vätska.

Tillredning med Gelatinpulver: Låt alltid gelatinpulvret svälla först i kallt vatten några min (ca 1 msk vatten per tsk gelatinpulver).

Vid kalla rätter
låter man gelatinpulvret svälla i en kopp. Sätt sedan denna kopp i hett vatten så gelatinet smälter. Rör ned det avsvalnade gelatinet i den kalla rätten. Det går även att smälta gelatin i mikron, ca 30-60 sek på mellaneffekt. Tiden varierar beroende på mikrons effekt och mängden gelatin som ska smältas.
Vid varma rätter tillsätter man det svällda gelatinet direkt i den varma rätten och rör om Det tar ca 4 timmar för gelatin att stelna helt.
Information om produktinnehåll:  En burk gelatinpulver innehåller 65g
Allergener och näringsinnehåll kan variera, om det görs ändringar i ingredienslistan. För korrekt information om innehållet i produkten, vänligen se etiketten på förpackningen.  

 

 

Allergener

Vi förbättrar löpande våra produkter så det kan ske mindre ändringar i ingredienser och allergener. Var därför noga med att läsa märkningen på förpackningen innan användning.