
Cake Pops med vit choklad
Ingredienser
Tillagning:
Vispa ägg och socker luftigt. Rör ned smör och vaniljsocker. Blanda mjölk, kakao och bakpulver och tillsätt detta. Häll smeten i bakpappersklädd springform, 22 cm i diameter. Grädda i 160 grader, ca 50 minuter. Låt kakan svalna.
Vispa samman smör, mjölk, florsocker, kakao och vaniljsocker till smörkrämen.
Smula sönder kakan och blanda med smörkrämen. Rör till mjuk och slät konsistens, som chokladbollar. Rulla bollar, 3-4 cm i diameter av degen.
Smält lite av chokladen över vattenbad och doppa pinnarna i chokladen innan de sticks ned i cake-pop-bollarna. Ställ klubborna i kyl ca 30 minuter.
Smält resten av chokladen över vattenbad och doppa ned klubborna i den. Dekorera med figurer eller strössel innan chokladen stelnar. När chokladen stelnat dekoreras även med dekorationsglasyr.
Sätt ner klubborna i en oasis eller en skål med socker eller liknande tills chokladen stelnat helt. Cakepops förvaras bäst i kylskåpet i upp till 5 dagar.
Liknande recept
Liknande recept

Spök-Cake Pops

Honungsknäck

Citrongodis

Fudge med mandelsplitter

Cakepops med apelsin
