
Fudge
Ingredienser
Tillagning:
Blanda salt och grädde.
Mät upp glykos, socker, mörk sirap och vatten (2½ msk) i en tjockbottnad kastrull. Rör tills du har en slät smet.
Värm upp blandningen tills den når temperaturen 124 grader. Rör om då och då under tiden.
Tillsätt grädden under omröring. Värm upp igen till 124 grader, under ständig omrörning.
Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna ner till 90 grader. Rör lite under tiden den svalnar.
Tillsätt 1 matsked vatten, florsocker och vanilj, och rör tills du åter får en slät och fin massa. Om det behövs, tillsätt ännu lite mer vatten. Häll den heta smeten på en bakplåtsklädd plåt, och jämna ut med en slickepott.
Låt svalna under minst ett par timmar. (Kylningstiden beror på tjockleken på fudgen.) Skär den kylda kolan i bitar och njut!
Liknande recept
Liknande recept

Julpaket

Marsipanmedaljer på 2 sätt

Chokladkola

Hemgjord marsipangris

Citrongodis

Fudge med mandelsplitter
