
Rabarberrulltårta
Ingredienser
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Skär de rensade rabarberna i skivor och vänd dem i socker och ev. finriven ingefära. Lägg rabarberskivorna i en smord och ugnsfast form och sätt in dem i ugnen i ca 15 minuter, tills de är mjuka. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Tag ut rabarberna ur ugnen. Krama ur vattnet ur bladen och smält dem i rabarberna. Låt rabarberna svalna.
Höj ugnsvärmen till 250 grader varmluft. Vispa äggen luftigt med socker (ca 5 min med en elvisp). Sikta de båda mjölsorterna tillsammans med bakpulvret och vänd ner det i äggmassan.
Fördela smeten jämt på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ca 5-6 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.
Blanda creme fraiche, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i en skål och vispa det till skum. Vänd försiktigt ner rabarberna i krämen. Bred rabarberfyllningen på kakan. Rulla ihop kakan och förvara den svalt före servering.
Liknande recept
Liknande recept

Veganska Brownies

Kladdkaka

Veganskt bananbröd med choklad

Äppelkaka med toscatäcke

Rabarberkladdkaka

Kärleksmums

Kladdkakedonuts

Citron- och jordgubbskaka
