För receptet Charlotte Russe
100 g | frysta hallon |
1,5 dl | strösocker |
2 msk | citronsaft |
1 msk | Gelatinpulver |
5 dl | vispgrädde |
6 msk | florsocker |
1 tsk | Vaniljpasta Taylor & Colledge |
2 dl | varmt vatten |
1 msk | citronsaft färsk |
1 msk | strösocker |
1,5 Förp. | Savoiardikex även kallade Lady Fingers |
1 dl | vispgrädde |
2 dl | färska hallon och myntablad |
I en medelstor kastrull kombineras hallon och strösocker. Koka upp tills du får en syltkonsistens. Ta bort från värme och sila bort kärnorna, tryck bären med en sked för att extrahera så mycket hallonsirap som möjligt. I hallonsåsen, rör ner 2 msk citronsaft. Låt den svalna till rumstemperatur.
Blanda alla ingredienser till sirapen. Denna kommer du att pensla insidan av kexen med. Alltså den sidan som ligger mot moussen. Täck väggarna på din form med plastfolie. Placera kexen runt om i formen. Täck även botten med kex. Trimma ev kexen så dem passar in. Pensla kexen med sirap. Sprid 1 ½ msk hallon över kakan. Ställ åt sidan.
Lägg gelatinen i 3 msk kallt vatten och låt den svälla i ca 5 minuter. Vispa grädde med 6 msk florsocker och vaniljpasta på hög hastighet till hårda toppar. Värm gelatinen i mikro ca 10 sek åt gången, tills den har smält. Vänd den snabbt i grädden. Fördela grädden lika i två skålar. När hallonsirapen har nått rumstemperatur, vänd ned den i den ena skålen med grädde. Blanda till en jämn mousse. Nu har du en vaniljmousse och en hallonmousse.
Häll vaniljmoussen över botten inuti formen. Toppa med en andra kexbotten som du penslar med sirap, strö över hallon samt häll över hallonmousse. Täck med plastfolie och kyl i 3 timmar eller över natten.
Vispa grädden till garnering. Ta bort tårtan ur formen och plastfolie. Ställ på ett serveringsfat. Toppa med grädde, hallon och myntablad.
Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR. Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.
Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.
Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: