COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Chokladdessert i fyra lager

Recept på ljuvlig dessert för alla chokladälskare!

6 portioner

Lite träning krävs 300 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladdessert i fyra lager

Browniebotten:

150 g smör osaltat osaltat
2 ¾ dl strösocker
1 ½ dl kakao
½ tsk salt
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 st ägg
1 dl vetemjöl
½ tsk Dr. Oetker Pepparmintsarom

Mörk chokladmousse:

150 g mörk chokad 70% 70%
2 ¾ dl vispgrädde
1 tsk Gelatinpulver
1 msk vatten kallt kallt

Mjölkchokladmousse:

150 g mjölkchoklad
2 ¾ dl vispgrädde
1 tsk Gelatinpulver
1 msk vatten kallt kallt

Vit chokladgrädde:

70 g vit choklad
3 dl vispgrädde

Dekoration:

Efter behov Dr. Oetker Black & Gold strösselmix

Förberedelse

Förberedelse

1

Brownie

Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en bakform ca 20x20 cm, med smör och täck med bakplåtspapper. Smält smöret i kastrull. Tillsätt och blanda i socker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda försiktigt ner ett ägg i taget. Vänd slutligen ner vetemjöl och arom, blanda till en slät smet. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 min (se att den är klar med provsticka). Ta ut och låt svalna. Ta ut kakan ur formen och från bakplåtspappret och stansa ut 6 st cirklar ca 6 cm i diameter. Sätt en hög krage av bakplåtspapper kring varje browniebotten.

2

Mörk chokladmousse

Smält chokladen tillsammans med 1,25 dl vispgrädde över ett vattenbad. Lägg gelatinet i kallt vatten i 5-10 min. Sätt skålen med gelatinet i ett varmt vattenbad så att det löses upp och häll ned i den smälta chokladen. Blanda och låt svalna till rumstemperatur. Vispa resterande 1,5 dl grädde tills den blir toppig och blanda med chokladen. Häll chokladmoussen över browniebotten med bakplåtskragen, och låt den sätta sig i kylskåpet 15-20 min.

3

Mjölkchokladmousse

Tillred mjölkchokladmoussen på samma sätt som den mörka chokladmoussen och häll den över det första chokladlagret i bakplåtskragen. Låt stelna i kylskåp i minst 4 timmar eller över natten.

4

Vit chokladgrädde och dekoration

Värm upp grädden i en kastrull och bryt ner den vita chokladen (den får inte koka). Rör om tills all choklad smält och låt svalna i kyl, gärna över natten. Vispa grädden innan servering, ta försiktigt bort bakplåtskragen på de kylda chokladdesserterna och spritsa chokladgrädden över mjölkchokladmoussen. Dekorera med Black & Gold.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten