COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Chokladkaka med Chocosauce

Recept på en chokladig chokladkaka som är enkel att slänga ihop.

omkring 12 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladkaka med Chocosauce

Ingredienser:

175 g smör eller margarin
200 g socker
4 st ägg
200 g vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
50 g kakao
0,5 dl mjölk
100 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad (2 påsar)
100 g hackad choklad
1 påse Mandelspån rostade
tub Dr. Oetker Chocosås

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smörj en bakplåt (ca 23 x 33 cm). Rör smöret mjukt med en mixer på högsta hastighet. Tillsätt sockret lite efter hand och rör det till en jämn massa. Rör ner äggen ett i sänder. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör det skiftesvis med mjölken och vispa på mellersta hastigheten. Rör sist i de hackade mandlarna och den hackade chokladen.

2

Grädda kakan i ca 25 min på 180 grader (160 grader i varmluftsugn).

3

Dekorera med choco sauce och strö över de rostade mandlarna.