Viktig information: 

Dr. Oetker återkallar produkterna "Choco Roses and Leaves" och  "Pink roses and leaves"

Läs mer

Halloncheesecake

Recept på en både vacker och otroligt god dessert som passar både till vardag och fest.

10 portioner

Lyckas lätt 300 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Halloncheesecake

Botten:

150 g digestivekex
1 Förp. Dr. Oetker Frystorkade hallon
75 g smör

Fyllning:

6 st ägg
3 dl strösocker
1,5 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
300 g philadelphiaost
450 g frysta hallon (tinade om frusna används)
5 dl vispgrädde
1 tsk Dr. Oetker Citronarom

Dekoration:

Efter behov Silverpärlor
Efter behov Dr. Oetker Frystorkade hallon
cirka 1 - 2 dl frysta hallon färska

preparation

Förberedelse

1

Botten

Smula kexen fint. Smält smöret till botten och blanda ihop med de krossade kexen och frystorkade hallon. Trycka ut botten i en hög 24 cm springform. Ställ i kylskåp medan fyllningen förbereds.

2

Fyllning

Dela äggvita och äggula i två olika skålar. Vispa äggvitan hård. Rör ihop äggulor med philadelphiaost, socker och vaniljsocker. Vispa grädden i en tredje bunke tills att grädden bildar toppar Rör försiktigt ihop vispgrädden med äggulesmeten, och vänd sist ner äggvitan försiktigt. Dela upp fyllningen i tre lika delar och skålar. Mosa hallonen och sila genom en finmaskig sil. Häll det som fastnar i silen i en av fyllningsskålarna och blanda försiktigt. Häll 2/3 av hallonsaften som runnit igenom silen i en annan fyllningsskål och blanda. I den sista fyllningsskålen tillsätts citronarom.

3

Ta fram botten och häll över hallonsmeten med kärnor som ett lager, ovanpå detta ett lager med saftfyllningen och sist fyllningen med citronarom. Droppa försiktigt det sista av hallonsaften över cheesecaken och drag med en liten sked för att bilda marmorerat mönster. Ställ in i frysen i minst 5 timmar. Innan servering dekoreras cheesecaken med färska och frystorkade hallon och silverkulor.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: