COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Kaninmuffins

Recept på gulliga och goda vaniljmuffins som passar perfekt till påsk eller barnkalaset.

omkring 12 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kaninmuffins

Muffins:

2 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
50 g smör smält
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl

Garnering:

1 Förp. Dr. Oetker Sugar eyes
1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White och Rosa
1 Efter behov Dr. Oetker Sweetheart Strösselmix
3 dl vispgrädde och tandpetare för montering

preparation

Förberedelse

1

Muffins

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.


Fördela smeten i 12 muffinsformar.


Grädda dina muffins i 12–14 min. Låt dem kallna.

2

Kaninöron

Kavla ut en bit vit och en bit rosa Dr Oetker sockermassa, ca 3 mm tunn.


Klipp ut öron i valfri storlek. De rosa bitarna ska vara lite mindre än de vita.


Doppa ditt pekfinger i vatten och stryk vatten på baksidan på de rosa bitarna.
Lägg dem ovanpå de vita. De limmas fast med vattnet.


Låt dem ligga och stelna i några timmar.

3

Garnering och montering

Vispa upp grädden. Spritsa gräddtoppar på dina muffins.


Stick ner tandpetare, ca 2 cm ner genom vispgrädden ner i dina muffins.


Stick ner öronen i vispgrädden, luta dem mot tandpetarna.


Dekorera med ögon, näsa och morrhår med Dr. Oetker Sockerögon och Dr Oetker Sweethearts strössel.