COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Kokosmarshmallows

Sugen på hemgjort godis? I detta recept hittar du så goda marshmallows, med smak av kokos och vanilj, och du kan färgsätta dem helt efter eget tycke och smak.

1 bakplåt

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kokosmarshmallows

Ingredienser:

200 g kokosflingor
2 msk Gelatinpulver
5 dl socker
1 msk Dr. Oetker flytande glykos
2 krm salt
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 st äggvitor
omkring 0,5 - 1 tsk Dr. Oetker Hushållsfärg röd

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Rosta kokosflingorna i 160°C 7-10 minuter. Rör om några gånger.

2

Koka strösocker, glykos, salt och 1,5 dl vatten till 127°. Låt gelatinpulvret svälla i 1 dl vatten ca 5 minuter. Rör ut gelatinet i sockerlagen. Vispa vitorna till skum och tillsätt sockerlagen i en jämn stråle.

3

Vispa ca 10 minuter. Tillsätt vaniljsocker och hushållsfärg mot slutet av vispningen. Strö hälften av kokosen på en plåt och klicka ut massan på plåten. Tryck ut till ca 2 cm tjocklek. Strö resten av kokosen över. Ställ att stelna över natten.

4

Skär med kniv eller klipp i kuber, det kan vara bra att pudra kniven med florsocker om den gärna fastnar. Pudra florsocker över bitarna.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten