COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Mozartkulor

Recept på hemgjort julgodis, helt utan tillsatt socker, men minst lika gott!

12 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mozartkulor

Nougat:

25 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade
25 g mörk chokad , utan tillsatt socker
1 msk kokosolja
omkring 0,5 - 1 msk sukrin mellis
omkring 1 krm Vaniljtwister

Mandelmassa:

2 st äggvitor
3 dl mandelmjöl
4 msk sukrin mellis
4 droppar Dr. Oetker Bittermandelarom (ca ½ krm)

Choklad:

100 g choklad , utan tillsatt socker

preparation

Förberedelse

1

Nougat

Mixa hasselnötterna till en finmalen konsistens. Smält chokladen försiktigt tillsammans med kokosoljan (gärna i ett vattenbad). Blanda samman alla ingredienser och låt kallna helt i kylskåp (eller frys för en kortare tid).

2

Mandelmassa

Blanda samman alla ingredienser. Är konsistens får hård tillsätts mer äggvita (eller lite grädde), är den för lös tillsätts mer mandelmjöl. Ta en liten bit nougat (ca 1 tsk) och forma till en boll. Ta en större klick mandelmassa och platta ut. Lägg nougatbollen i mitten och fördela mandelmassan runt, och rulla det hela till en boll.

3

Choklad

Smält chokladen försiktigt (gärna i vattenbad, tillsätt eventuellt lite kokosolja). Doppa varje boll i chokladen och låt stelna helt på bakplåtspapper. Förvara i kyl.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten