Rabarberkladdkaka

Enkelt och gott recept på rabarberkladdkaka toppad med glasskräm som du lätt rör ihop av Dr. Oetkers Vaniljkräm och vispad grädde.

cirka 10 bitar

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Rabarberkladdkaka

Ingredienser:

200 g rabarber
1 msk strösocker
1 msk vetemjöl
100 g smör
150 g vit choklad
2 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker

Glasskräm:

1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
6 dl mjölk
3 dl vispgrädde

preparation

Förberedelse

1

Smöra en springform 22 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj rabarbern och skär i centimeterstora bitar. 
Lägg rabarberbitarna i en skål och vänd runt dem i 1 msk socker och 1 msk vetemjöl. 

2

Smält smöret i medelstor kastrull. Sänk värmen på plattan. Blanda ner chokladen och rör tills den är smält. 
Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.

3

Blanda i socker, vetemjöl och vaniljsocker och rör till en jämn smet.
Fördela smeten i springformen och strössla över rabarberbitarna.
Grädda kladdkakan i ca 25 minuter i mitten av ugnen. Kanterna ska vara fasta men mitten ska vara mjuk.

4

Låt kakan svalna och ställ den i kylskåp någon timme.

5

Topping

Vispa med elvisp vaniljkrämpulvret med 6 dl mjölk. Vispa i grädden för sig. Blanda lika delar vaniljkräm med vispgrädde till en slät kräm. 
Lägg krämen i spritspåse och dekorera kakan innan servering.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR.  Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: