COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Rabarberkladdkaka

Enkelt och gott recept på rabarberkladdkaka toppad med glasskräm som du lätt rör ihop av Dr. Oetkers Vaniljkräm och vispad grädde.

omkring 10 bitar

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Rabarberkladdkaka

Ingredienser:

200 g rabarber
1 msk strösocker
1 msk vetemjöl
100 g smör
150 g vit choklad
2 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker

Glasskräm:

1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
6 dl mjölk
3 dl vispgrädde

preparation

Förberedelse

1

Smöra en springform 22 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj rabarbern och skär i centimeterstora bitar. 
Lägg rabarberbitarna i en skål och vänd runt dem i 1 msk socker och 1 msk vetemjöl. 

2

Smält smöret i medelstor kastrull. Sänk värmen på plattan. Blanda ner chokladen och rör tills den är smält. 
Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.

3

Blanda i socker, vetemjöl och vaniljsocker och rör till en jämn smet.
Fördela smeten i springformen och strössla över rabarberbitarna.
Grädda kladdkakan i ca 25 minuter i mitten av ugnen. Kanterna ska vara fasta men mitten ska vara mjuk.

4

Låt kakan svalna och ställ den i kylskåp någon timme.

5

Topping

Vispa med elvisp vaniljkrämpulvret med 6 dl mjölk. Vispa i grädden för sig. Blanda lika delar vaniljkräm med vispgrädde till en slät kräm. 
Lägg krämen i spritspåse och dekorera kakan innan servering.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten