COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Toscakaka

Recept på en riktig klassiker.

omkring 16 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Toscakaka

Ingredienser:

100 g smör
2 st ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
0,5 dl mjölk
1 krm Dr. Oetker Bittermandelarom , eventuellt

Glasyr:

100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 påse Mandelspån (100 g)

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.

2

Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt det omväxlande med mjölk, smör och ev. bittermandelarom. Häll smeten i formen och grädda i nedre delan av ugtnen i 175 grader i 25 minuter.

3

Gör under tiden glasyern. Blanda ingredienserna i en kastrull, gärna med tjock botten. Värm massan försiktigt under omrörning tills smeten tjocknat. Bred glasyren över kakan.

4

Sätt in kakan i mitten av ugnen och grädda ca 15 minuter till, tills glasyren fått lite färg.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten