För receptet Vegansk chokladmoussekaka
100 g | dadlar utan kärnor |
1 påse | Dr. Oetker Mandel skalad hackad |
1 tsk | snabbkaffe espresso |
2 msk | kokande vatten |
1 msk | kakao |
50 g | Mandelsplitter |
100 g | Cashewnötter osaltade |
200 g | dadlar utan kärnor |
1 dl | vatten kallt |
1 påse | Dr. Oetker Vegegel |
2 tsk | Dr. Oetker Vaniljarom |
1 msk | kokosolja |
2 msk | kakao |
1 dl | sojagrädde |
1,5 dl | sojagrädde |
50 g | Mandelspån eller flagade hasselnötter |
Till detta recept är det viktigt att ha en bra matberedeare eller blender för att lyckas. Dela eventuellt moussereceptet på två om matberedarens skål är för liten. Vi har använt en 16 cm springform klädd med bakpapper i botten och plastfolie på sidorna så att det är lätt att lossa kakan. Om du bara har en större form går det såklart bra att använda den, kakan blir dock inte lika hög.
Lägg cashewnötterna i blöt i kallt vatten i minst 2 timmar (gärna 4) innan du ska använda dem. På så vis blir de blötlagda och fungerar perfekt som ett substitut till färskost i detta recept.
Blanda dadlar, hackade mandlar och espresso (av kokande vatten och snabbkaffepulver) till en jämn massa, tillsätt kakaopulver och mixa tills allt är blandat. Lägg massan på bordet och knåda in mandelsplitter så den får en fin struktur.
Lägg en bit bakpapper över springformens botten och lås fast kanten av formen så att pappret ligger stramt. Klä formens kanter med plastfolie. Fördela nötmassan i formen i ett tunt lager. Pressa ut massan jämnt och ställ formen i kylskåp.
Låt cashewnötterna rinna av och lägg dem i matberedaren och mixa tills de är finfördelade. Tillsätt dadlarna en efter en och fortsätt mixa tills massan är jämn.
Lös upp vegegelen i kallt vatten och koka upp tills massan tjocknar (1-2 min). Tillsätt vegegelen i dadelmassan tillsammans med kakao, vaniljarom och kokosolja och blanda tills massan är jämn.
Häll moussen över kakbotten och banka formen i bordsskivan så att du får en jämn yta på moussen. Ställ kakan i kylskåp 3-4 timmar tills moussen har satt sig.
Öppna springformen och placera kakan på ett serveringsfat. Dra försiktigt bort plasten från kanten och dekorera kakan med vispad sojagrädde och flagade nötter.
Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.
Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.
Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.
Aktivera
Inaktivera
För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.
Aktivera
Inaktivera
Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: