COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Hemgjord marsipangris

Recept på handgjord marsipangris med egentillverkad marsipan.

1 styck

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Hemgjord marsipangris

Ingredienser:

2,5 dl florsocker
100 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad (2 påsar)
1 msk Dr. Oetker flytande glykos
1 msk äggvita
0,5 - 2 krm Dr. Oetker Hushållsfärg röd (ev. också gul färg)

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda florsocker och mandel i en matberedare. Mixa blandningen till en slät massa. Rör ned glykos och äggvita. Vill man ha en rosa gris tillsätts ca 0.5 tsk röd hushållsfärg. Fortsätt mixa till en kompakt smet.Om massan blir för lös tillsätts lite mer florsocker. Blir massan för torr tillsätts några droppar vatten.

2

Spara lite av massan till öron, knorr och ev. äpple. Forma den stora delen till en droppe och tryck till ena änden som ska bli tryne. Forma öron och knorr av den sparade delen. Ögon görs av silverkulor eller lite extra marsipan. Vill man ha ett rött äpple i munnen på grisen färgas en del av marsipanen med röd hushållsfärg. För en julröd färg tillsätts någon droppe gult (!).

3

Förvara grisen i plast i kylskåp till den ska användas.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten