Kaktus-cakepops

Recept på söta små cakepops i form av kaktusar. Tips! Chokladsockerkakan går att byta ut mot vanlig sockerkaka eller köp färdig sockerkaka, chokladsockerkaka eller brownie. Sockerkakan går bra att baka dagen innan servering. Förvara i påse och rumstemperatur.

24 styck

Lite träning krävs 180 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kaktus-cakepops

Chokladsockerkaka:

2 dl strösocker
3 st ägg
50 g smör
1,5 dl mjölk
3 krm Dr. Oetker Vaniljarom
3 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1,5 msk kakao

Chokladganache:

300 g mjölkchoklad hackad
1,5 dl vispgrädde
50 g smör

Dekoration:

350 g vit choklad hackad
1 - 2 tsk rapsolja kallpressad (eventuellt)
cirka 1 - 1,5 tsk Dr. Oetker Hushållsfärg grön
cirka 0,5 - 1 krm Dr. Oetker Hushållsfärg svart
Efter behov Kristyr vit
cirka 2 - 3 msk Dr. Oetker Dekorationshjärtan (eller annan valfri dekoration) och 24 st cakepopspinnar

preparation

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund springform (ca 22 cm). Vispa socker och ägg luftigt med elvisp.

2

Smält smöret och blanda med mjölken och vaniljarom. Blanda alla torra ingredienser i en separat stor skål. Tillsätt äggsmeten och smörmjölken till det torra och rör ihop det hastigt.

3

Häll smeten i den förberedda springformen och baka i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Se att den är klar med provsticka innan du lyfter den ur ugnen. Provstickan ska komma upp torr.

4

Låt kakan svalna något innan den tas ur formen och får svalna helt under bakduk på galler.

5

Chokladganache

Hacka chokladen i små bitar. Låt grädden koka upp, dra kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen och smöret. Rör tills allt är smält.

6

Smula chokladsockerkakan smått i en stor bunke och blanda tillsammans med ganachen till en smet som går att forma. Skapa kaktusformer med en, två eller utan armar. Ställ in i kylskåpet ca 1 h.

7

Smält 50g av den vita chokladen i ett vattenbad. Vit choklad är värmekänslig så koka upp vatten i en kastrull, dra kastrullen från värmen och sätt därefter en skål ovan kastrullen med hackad vit choklad i. Rör tills det smält.

8

Doppa cake pops-pinnar i den vita chokladen och tryck in i nederdelen av kaktusarna, ca 1,5-2 cm. Ställ sedan kaktusarna kallt igen ca 30 min.

9

Smält resterande 300 g vit choklad på samma sätt som ovan, och färgsätt med grön hushållsfärg tills en mild grön ton uppnås. Skulle den vita chokladen bli för trögflytande, tillsätt lite kallpressad rapsolja för att få den mer lättarbetad.

10

Pensla sedan kaktusarna med vitchoklad, dra penseln från botten till toppen för att få en fin struktur. Ställ återigen in i kylen ca 30 min.

11

Dekorera kaktus cakepopsen genom att måla taggar av svart hushållsfärg, och fästa dekorationsblommor med hjälp av kristyr. Serveras helst något kylda!

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR.  Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: